Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Ακολουθούν δημοφιλή παιχνίδια μας σε θέματα soft skills

Παιχνίδια που αναπτύσσουν: Συνεργασία & ομαδικότητα, Διαχείριση χρόνου, Αποτελεσματική επικοινωνία, Ηγεσία, Δημιουργική σκέψη, Ανάλυση & επίλυση προβλημάτων, Διαχείριση άγχους, Παρουσίαση ιδεών, κ.ά.

Δυναμικό και ρυθμικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που αξιοποιεί τους χρωματιστούς μουσικούς σωλήνες “Boomwhackers®”. Η ομάδα μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη ορχήστρα και βιώνει μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις για τη συμμετοχή στο παιχνίδι.

Παιχνίδι με συνεχείς εκπλήξεις και κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας. Η ομάδα βρίσκει τον δικό της κώδικα επικοινωνίας και χαράζει τη στρατηγική που τη βοηθά να εκπληρώσει τον στόχο του παιχνιδιού. Κάθε αντικείμενο που συμμετέχει στο παιχνίδι έχει τον δικό του συμβολισμό, και συνδέεται άμεσα με την επαγγελματική πραγματικότητα των συμμετεχόντων.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι που διεξάγεται σε γρήγορους ρυθμούς, καθώς οι επιμέρους υπο-ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγικότητα. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν δεξιότητες προγραμματισμού, συντονισμού, επικοινωνίας κλπ.

Συνεργατικό παιχνίδι, που εξετάζει τη δύναμη της πληροφόρησης, την αξιοποίησή της και τις παρανοήσεις που μπορεί να συμβαίνουν. Σε αυτό το παιχνίδι δεν ισχύουν οι κανόνες και οι νόρμες της καθημερινότητας, και για την εκπλήρωση της αποστολής απαιτείται επανεξέταση όλων των “αυτονόητων”.

Παιχνίδι κατά το οποίο οι συμμετέχοντες χρειάζεται να αποφασίσουν τη βέλτιστη στρατηγική προκειμένου να μεταφέρουν το Χούλα Χούπ στον τελικό στόχο. Η πρωτοβουλία, η αποτελεσματική επικοινωνία και η διαχείριση της πίεσης είναι μερικά από τα “κλειδιά” του παιχνιδιού. Το Χούλα Χουπ μπορεί να εμφανίσει μαγικές ιδιότητες, και τα μάγια λύνει μόνο το κατάλληλο “ξόρκι”.

Ένα διεθνώς δημοφιλές παιχνίδι που απαιτεί ορθή χάραξη στρατηγικής, ακρίβεια κινήσεων, αξιοποίηση των ρόλων / ταλέντων που αναδύονται, αλλά και εποικοδομητική επικοινωνία. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, οι συμμετέχοντες χτίζουν “πύργους” με τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους και ο πιο ψηλός και σταθερός πύργος κερδίζει.

Ένα συναισθηματικό και αλληγορικό παιχνίδι κατά το οποίο η ομάδα καλείται να βρει τον τρόπο για να αλλάξει μια κατάσταση χωρίς όμως να χάσει την επαφή με το παρελθόν της. Όσο πιο πιο πολλή δημιουργικότητα και ευελιξία επιστρατεύσει η ομάδα, τόσο πιο γρήγορα “πετά” το μαγικό χαλί.

Η πρόκληση του παιχνιδιού έγκειται στην ικανότητα επικοινωνίας με ποικίλους και εναλλακτικούς τρόπους. Κάθε αποστολή που καλείται να εκπληρώσει η ομάδα απαιτεί διαφορετικές ικανότητες, ελευθερία στην έκφραση άποψης και δημιουργικότητα στη μέθοδο επίλυσης.

Ομαδικό παιχνίδι κατά το οποίο οι συμμετέχοντες χρειάζεται να περάσουν “στα τυφλά” μια συγκεκριμένη διαδρομή, ειδικά διαμορφωμένη για την διεξαγωγή της δραστηριότητας. Ο “ηγέτης” φροντίζει για την καθοδήγηση της ομάδας, και τα μέλη της ομάδας συνεργάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν.

Ομαδικό παιχνίδι κατά το οποίο οι συμμετέχοντες χρειάζεται να βρουν τη διαδρομή που θα τους επιτρέψει να βγουν από τον Λαβύρινθο που έχουν εγκλωβιστεί! Όσο κάνουν λαθη, χάνουν μέρος του θησαυρού που έχουν στα χέρια τους και στο τέλος του παιχνιδιού ίσως κληθούν να λάβουν μια πολύ σοβαρή απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της ίδιας της ομάδας!

Σε αυτό το παιχνίδι η παραμικρή κίνηση και απόφαση μπορεί να χαλάσει την ισορροπία της ομάδας. Όλα συμβαίνουν ανάμεσα σε δύο όχθες με “νάρκες”, εμπόδια, αλλά και βοηθήματα, και η ομάδα που θα συλλέξει τους περισσότερους πόντους – με τις ελάχιστες απώλειες – κερδίζει.

Ένα παιχνίδι που απαιτεί τον εναρμονισμό των μελών της ομάδας προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος. Το μέλλον της εταιρείας εξαρτάται από την οργάνωση τη αποστολής και την επιτυχή εκτέλεσή της. Ο χρόνος περνά, μειώνεται όταν γίνονται λάθη, και όλα κρίνονται στα δευτερόλεπτα.

Θέλετε και εσείς να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία Game Tree;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε περισσότερα