Ανάπτυξη agile ομάδας ηγεσίας

Case study
Project Title:Effective Leadership Toolkit
Client Profile:Εταιρεία τεχνολογίας με γραφεία σε Ευρώπη και Αμερική και παγκόσμια παρουσία
Beneficiaries:10 στελέχη της εταιρείας με career path να αναλάβουν την υψηλότερη ηγετική θέση στα τμήματά τους
Duration:16 ώρες (2*8ωρα δια ζώσης εκπαίδευσης, στο μεσοδιάστημα των οποίων υλοποιήθηκε assignment που έδωσε ιδέες και λύσεις σε πρακτικό εργασιακό ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι συμμετέχοντες)

Project Description

Δια ζώσης εκπαίδευση Ανάπτυξης Ηγετικών Ικανοτήτων σε εταιρεία τεχνολογίας με στόχο την προετοιμασία της ομάδας ηγεσίας για τη scale up φάση που θα ερχόταν σε λίγους μήνες. Πριν από την υλοποίηση του προγράμματος εκπονήθηκε εκτενής διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών, με προσωπικές συνεντεύξεις και ερωτηματολόγια. Διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε ένα tailor-made πρόγραμμα με εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαδραστικές ασκήσεις, που στόχευσε στην έννοια του agility. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εκπόνησαν ατομική εργασία και ο κάθε ένας έλαβε προσωπικό feedback και personalized συμβουλές.

Evaluation:Η ανώνυμη αξιολόγηση που έκαναν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έλαβε αριθμητικό σκορ 4.8/5.0. Τα γραπτά σχόλια που πλαισίωσαν την αξιολόγηση εστίασαν στο επιτυχημένο customization, στη θετική επίδραση των experiential games και στην ενθάρρυνση από τους Εκπαιδευτές για κριτικό στοχασμό που οδήγησε σε πραγματική μάθηση.
Highlight:Η εταιρεία απέκτησε μια νέα αίσθηση του τι μπορεί να επιτευχθεί σε συλλογικό επίπεδο, χάρη στην καλή επικοινωνία και συνεργασία. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα κατάφερε σε πολύ λίγο χρόνο, όχι μόνο να προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται ο σύγχρονος ηγέτης, αλλά και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να τα κάνουν κτήμα τους και να τα εφαρμόσουν άμεσα.

 

Εάν θέλετε να αναπτύξετε ομάδα ηγεσίας ή να ενισχύσετε την ήδη υπάρχουσα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.