Εκπαιδευτικά παιχνίδια

GameTree > Υπηρεσίες > Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα serious games βρίσκονται στο επίκεντρο της μεθοδολογίας μας

Έχουμε παιχνίδια για όλες τις θεματικές των soft skills: Συνεργασία & ομαδικότητα, Διαχείριση χρόνου, Αποτελεσματική επικοινωνία, Ηγεσία, Δημιουργική σκέψη, Ανάλυση & επίλυση προβλημάτων, Διαχείριση άγχους, Παρουσίαση ιδεών, κ.ά.

Δυναμικό και ρυθμικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που αξιοποιεί τους χρωματιστούς μουσικούς σωλήνες “Boomwhackers®”. Η ομάδα μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη ορχήστρα και βιώνει μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις για τη συμμετοχή στο παιχνίδι.

Παιχνίδι με συνεχείς εκπλήξεις και κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας. Η ομάδα βρίσκει τον δικό της κώδικα επικοινωνίας και χαράζει τη στρατηγική που τη βοηθά να εκπληρώσει τον στόχο του παιχνιδιού. Κάθε αντικείμενο που συμμετέχει στο παιχνίδι έχει τον δικό του συμβολισμό, και συνδέεται άμεσα με την επαγγελματική πραγματικότητα των συμμετεχόντων.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι που διεξάγεται σε γρήγορους ρυθμούς, καθώς οι επιμέρους υπο-ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγικότητα. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν δεξιότητες προγραμματισμού, συντονισμού, επικοινωνίας κλπ.

Συνεργατικό παιχνίδι, που εξετάζει τη δύναμη της πληροφόρησης, την αξιοποίησή της και τις παρανοήσεις που μπορεί να συμβαίνουν. Σε αυτό το παιχνίδι δεν ισχύουν οι κανόνες και οι νόρμες της καθημερινότητας, και για την εκπλήρωση της αποστολής απαιτείται επανεξέταση όλων των “αυτονόητων”.

Παιχνίδι κατά το οποίο οι συμμετέχοντες χρειάζεται να αποφασίσουν τη βέλτιστη στρατηγική προκειμένου να μεταφέρουν το Χούλα Χούπ στον τελικό στόχο. Η πρωτοβουλία, η αποτελεσματική επικοινωνία και η διαχείριση της πίεσης είναι μερικά από τα “κλειδιά” του παιχνιδιού. Το Χούλα Χουπ μπορεί να εμφανίσει μαγικές ιδιότητες, και τα μάγια λύνει μόνο το κατάλληλο “ξόρκι”.

Ένα διεθνώς δημοφιλές παιχνίδι που απαιτεί ορθή χάραξη στρατηγικής, ακρίβεια κινήσεων, αξιοποίηση των ρόλων / ταλέντων που αναδύονται, αλλά και εποικοδομητική επικοινωνία. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, οι συμμετέχοντες χτίζουν “πύργους” με τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους και ο πιο ψηλός και σταθερός πύργος κερδίζει.

Μουσικοί που έχασαν τα μουσικά οργανά τους, αλλά ευτυχώς έχουν ο ένας τον άλλον, αλλά και τον Μαέστρο τους! Θα μπορέσουν να δώσουν τη συναυλία που ονειρεύονταν; Πώς μπορεί η Ομάδα και ο Leader να διασφαλίζουν το αποτέλεσμα εν μέσω μίας κρίσης;

Η πρόκληση του παιχνιδιού έγκειται στην ικανότητα επικοινωνίας με ποικίλους και εναλλακτικούς τρόπους. Κάθε αποστολή που καλείται να εκπληρώσει η ομάδα απαιτεί διαφορετικές ικανότητες, ελευθερία στην έκφραση άποψης και δημιουργικότητα στη μέθοδο επίλυσης.

Ομαδικό παιχνίδι κατά το οποίο οι συμμετέχοντες χρειάζεται να περάσουν “στα τυφλά” μια συγκεκριμένη διαδρομή, ειδικά διαμορφωμένη για την διεξαγωγή της δραστηριότητας. Ο “ηγέτης” φροντίζει για την καθοδήγηση της ομάδας, και τα μέλη της ομάδας συνεργάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν.

Ομαδικό παιχνίδι κατά το οποίο οι συμμετέχοντες χρειάζεται να βρουν τη διαδρομή που θα τους επιτρέψει να βγουν από τον Λαβύρινθο που έχουν εγκλωβιστεί! Όσο κάνουν λαθη, χάνουν μέρος του θησαυρού που έχουν στα χέρια τους και στο τέλος του παιχνιδιού ίσως κληθούν να λάβουν μια πολύ σοβαρή απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της ίδιας της ομάδας!

Σε αυτό το παιχνίδι η παραμικρή κίνηση και απόφαση μπορεί να χαλάσει την ισορροπία της ομάδας. Όλα συμβαίνουν ανάμεσα σε δύο όχθες με “νάρκες”, εμπόδια, αλλά και βοηθήματα, και η ομάδα που θα συλλέξει τους περισσότερους πόντους – με τις ελάχιστες απώλειες – κερδίζει.

Ένα παιχνίδι που απαιτεί τον εναρμονισμό των μελών της ομάδας προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος. Το μέλλον της εταιρείας εξαρτάται από την οργάνωση τη αποστολής και την επιτυχή εκτέλεσή της. Ο χρόνος περνά, μειώνεται όταν γίνονται λάθη, και όλα κρίνονται στα δευτερόλεπτα.

Πώς μπορούν οι ομάδες να πετυχαίνουν τον στόχο τους, παρόλο που τα μέλη έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις; Πώς ξεπερνιούνται τα εμπόδια επικοινωνίας; Ποιος θα καταφέρει να αποκωδικοποιήσει λεγόμενα και καταστάσεις; Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι δημιουργικότητας, χρωμάτων και άφθονου γέλιου!

Τρεις ομάδες, η κάθε μία από άλλο πλανήτη. Μια λίμνη που τροφοδοτεί με ενέργεια, άρα και ζωή όλους τους πλανήτες. Κρίσιμες αποφάσεις, με στόχο όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και τη βιωσιμότητα. Θα καταφέρει κάποια ομάδα να σώσει τον πλανήτη της, χωρίς να καταστρέψει το σύμπαν;

Ένα παιχνίδι που προκαλεί τις ομάδες να αγωνιστούν ενάντια στον χρόνο για να φτιάξουν το ψηλότερο κατάρτι πλοίου με το χαμηλότερο κόστος. Αναδεικνύονται οι παράγοντες που σύμφωνα με τις έρευνες είναι οι πιο κρίσιμοι για την αποτελεσματική απόδοση της ομάδας. 

Θέλετε και εσείς να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία Game Tree;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε περισσότερα