Διαχείριση Αλλαγών: από το άγχος στη δημιουργικότητα

Διαχείριση Αλλαγών: από το άγχος στη δημιουργικότητα

Πατήστε το παρακάτω κουμπί και διαβάστε το E-Book μας για τη Διαχείριση Αλλαγών και πώς μπορούμε να μεταβούμε από το άγχος στη δημιουργικότητα:

E-Book: Διαχείριση Αλλαγών

 

Από τον Πρόλογο:

Η αλλαγή είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για τον άνθρωπο.

Είτε πρέπει να τη βιώσει ατομικά, είτε ως  εργαζόμενος. Και αυτό διότι (οι άνθρωποι) είμαστε “προγραμματισμένοι” να επιβιώνουμε. Προκειμένου να επιβιώσουμε, ο εγκέφαλός μας χρειάζεται να διατηρεί μια “ομοιόσταση” και να μπορεί να προβλέψει εξελίξεις.

‘Οταν μπαίνει στην εξίσωση μια αλλαγή, τότε αναστατωνόμαστε. Πρέπει να επαναπρογραμματίσουμε τον εγκέφαλό μας, και συνήθως, αυτό χρειάζεται να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πράγμα που σημαίνει άγχος –  δημιουργικό ή και μη δημιουργικό.

Όμως, τα είδη της χλωρίδας και της πανίδας που επιβίωσαν στον πλανήτη μας ήταν αυτά που προσαρμόστηκαν στις αλλαγές.

Οι άνθρωποι που επιβίωσαν στις αντιξοότητες ήταν αυτοί που εντόπισαν τη φωτεινή πλευρά των αλλαγών, γρήγορα.

Και οι επιχειρήσεις που επιβίωσαν στις οικονομικές και λοιπές κρίσεις ήταν αυτές που προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες χωρίς κωλυσιεργίες.

Η αλλαγή είναι συνώνυμη με τη ζωή.

Το στοίχημα, ωστόσο, είναι ένα, όταν μιλάμε για επιχειρησιακές αλλαγές: να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και ενσυναίσθηση το ανθρώπινο δυναμικό, που είναι η ψυχή και η καρδιά κάθε επιχείρησης. Ώστε να γίνει μέρος της αλλαγής, να γίνει φορέας της αλλαγής.

Στο E-Book μας, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για την “ψυχολογία” της αλλαγής, την επίδραση της αλλαγής σε οργανωσιακό και ατομικό επίπεδο, αλλα και για ένα μοντέλο που περιγράφει τα βήματα που οδηγούν στην επιτυχή έκβαση μιας επιχειρησιακής αλλαγής.

Διαβάστε το εδώ:

Game Tree – Διαχείριση Αλλαγών – www.gametree.gr