Ιαν.-Απρ 2019: έντονο ενδιαφερον για Ποιοτική Εξυπηρέτηση!

Το πρώτο τετράμηνο του 2019 (αλλά και τον τελευταίο μήνα του 2018) ασχοληθήκαμε εκτενώς με τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών.

 

Οι συνεργασίες μας

Η θεματολογία της Ποιοτικής Εξυπηρέτησης Πελατών είναι από αυτές που διαχρονικά παρουσιάζουν κινητικότητα στις συνεργασίες μας. Είναι ευτυχές να παρατηρούμε πως ολοένα και περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού τους σε θέματα εξυπηρέτησης.

Τους τελευταίους μήνες το σχετικό ενδιαφέρον αυξήθηκε αισθητά. Η εταιρεία μας ανταποκρίθηκε με χαρά στις προσκλήσεις για συνεργασία ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης με οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε:

  • Μεταφορές
  • Μίσθωση Αυτοκινήτων
  • Υπηρεσίες Marketing

Τα στελέχη που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματά μας βρίσκονται σε θέσεις εργασίας που είτε συναντούν πελάτες δια ζώσης, είτε εξυπηρετούν τηλεφωνικά ή επικοινωνούν μέσω chat και e-mail.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν ήδη καταρτισμένοι στη θεματολογία και αναζητούσαν κάτι που θα τους ενέπνεε περαιτέρω.

 

Από το Customer Care στο Excellent Customer Care

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται προς την παροχή άριστης εξυπηρέτησης. Φαίνεται πως το μέλλον ανήκει στο CX Excellence.

Με άλλα λόγια, οι εταιρείες που εδώ και χρόνια φρόντιζαν να αναπτύσσουν κουλτούρα ποιοτική εξυπηρέτησης πελατών, επιθυμούν τώρα να ανακαλύψουν το κάτι παραπάνω.

Αυτό που, αφενός θα βοηθήσει πραγματικά τους ανθρώπους που προσφέρουν εξυπηρέτηση, και αφετέρου θα ενθουσιάσει τους πελάτες.

 

Η προσέγγισή μας

Σίγουρα, αυτή η επιδίωξη αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, τόσο για τις ίδιες τις εταιρείες όσο και για τους φορείς ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, όπως η Game Tree.

Η εμπειρία μας, μας λέει πως έχει μεγάλη σημασία να πραγματοποιείται μια ουσιαστική απο κοινού προσπάθεια για την εύστοχη παραμετροποίηση της εκπαιδευτικής παρέμβασης, που επιτυγχάνεται με οργανωμένη διάγνωση των εκπαιδευτικών αναγκών.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται συναντήσεις με τα στελέχη που έχουν εντοπίσει την εκπαιδευτική ανάγκη, συνεντεύξεις και focus groups με άτομα από την ομάδα των συμμετεχόντων και αποστολή ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων σε όλους τους εκπαιδευόμενους.

Βέβαια, χρειάζεται να επιδεικνύεται ο κατάλληλος βαθμός ευελιξίας από τους Εκπαιδευτές και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Και αυτό, ώστε να πραγματοποιούνται οι κατάλληλες προσαρμογές, που θα ικανοποιήσουν εκπαιδευτικές ανάγκες που πιθανόν δεν είχαν αναδυθεί νωρίτερα.

 

Κλείνοντας

Εκτιμούμε πως στο άμεσο μέλλον θα αυξηθεί περαιτέρω το ενδιαφέρον για εκπαιδευτικά προγράμματα Ποιοτικής Εξυπηρέτησης.

Ανυπομονούμε να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο, μετά και από το Excellent Customer Care, και να συνεχίσουμε να αποτελούμε αρωγούς στις εταιρείες που αλλάζουν τα δεδομένα της αγοράς προς το καλύτερο!

 

 

Τι θα βρείτε εδώ

Αρθρογραφία που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Game Tree και νέα από τη δραστηριότητα μας και τον χώρο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Κατηγορίες