Επιστρέψαμε στην ΑΒ Βασιλόπουλος για ‘Time & Energy Management’!

Τον μήνα Μάρτιο είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε ξανά με μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στο χώρο εμπορίας τροφίμων – την ΑΒ Βασιλόπουλος!

Σε συνέχεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάσαμε και διεξάγαμε στην εταιρεία πριν από περίπου ένα χρόνο, όπου εκπαιδεύσαμε διοικητικά στελέχη στη Διαχείριση Χρόνου και Ενέργειας, επιστρέψαμε για την εκπαίδευση και άλλων ομάδων σε θέματα οργάνωσης, προγραμματισμού, χρονικής διαχείρισης έκτακτων γεγονότων, κλπ

Αυτό που απολαύσαμε, για άλλη μια φορά, δουλεύοντας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, ήταν ότι είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά σε ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους και κατανοούν τη βαθύτερη σημασία της συνεχούς προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

 

Η εμπειρία

Βιώσαμε πολύ εποικοδομητικές, και σίγουρα, αξιομνημόνευτες εμπειρίες! Η θετική πορεία που θα λάμβανε το έργο διαφάνηκε ήδη από τις αρχικές συζητήσεις διάγνωσης εκπαιδευτικών αναγκών και συνεχίστηκε μέχρι τις διήμερες δια ζώσης εκπαιδεύσεις με τις επιμέρους ομάδες και τον τελικό απολογισμό του προγράμματος.

Το επίπεδο της εκπαίδευσης ενισχύθηκε εξαιρετικά λόγω της σύνθεσης των εκπαιδευόμενων ομάδων, που αποτελούνταν από έμπειρους επαγγελματίες – διοικητικά στελέχη της ΑΒ Βασιλόπουλος. Η ποιοτική σκέψη, οι εποικοδομητικοί προβληματισμοί, οι πρωτότυπες ιδέες, το πνεύμα συναδελφικότητας και η σπάνια δέσμευση στο ευρύτερο όραμα της εταιρείας αποτέλεσαν καταλύτες στη μαθησιακή διεργασία.

Διανύσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή μάθησης, που συνεπικουρήθηκε από τον εμπνευσμένο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της εταιρείας. Επιπλέον, η θετική διάθεση και ο υψηλός βαθμός συμμετοχικότητας των εκπαιδευόμενων συνέθεσαν το τελικό αποτέλεσμα.

 

Το περιεχόμενο

Βασικό στοιχείο του προγράμματος αποτέλεσαν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ένας οβελίσκος στην Ατλαντίδα, υπερ-παραγωγικά εργοστάσια χρωματιστών καπέλων, απίθανες ζογκλερικές φιγούρες, μαέστροι σε έκτακτη ανάγκη και… πολλές άλλες ιδιαίτερες στιγμές έδιναν το στίγμα των διήμερων βιωματικών εργαστηρίων για τη Διαχείριση Χρόνου και Ενέργειας!

Αναπτύξαμε τη θεματολογία του σεμιναρίου μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες και πρωτότυπες δραστηριότητες, με έμφαση στην εμπειρική μάθηση, τη συμμετοχικότητα και την κατάλληλη αναλογία απόκτησης γνώσεων, ανάπτυξης ικανοτήτων και ενθάρρυνσης των κατάλληλων στάσεων.

Ανάμεσα στα θέματα που επεξεργαστήκαμε βρίσκονται:

  • Οι έννοιες του χρόνου και της οργάνωσης
  • Λήψη κρίσιμων αποφάσεων
  • Το φαινόμενο του multi-tasking
  • Θέτοντας τις προτεραιότητες 
  • Διαχείριση προσωπικής ενέργειας
  • Αναβλητικότητα και Χρονοκλέπτες
  • Aξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφορίας
  • Διαπραγμάτευση του χρόνου μου και το θετικό «όχι»
  • Εργαλεία και βοηθήματα προσωπικής οργάνωσης
  • Σύνθεση νοημάτων μέσω εκπαιδευτικού παιχνιδιού-προσομοίωσης της εργασιακής καθημερινότητας

 

Η μεθοδολογία

Ακολουθώντας τη δοκιμασμένη, ως προς τα θετικά αποτελέσματά της, προσέγγισή μας στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έτσι και στην εν λόγω περίπτωση το περιεχόμενο ήταν custom-made. Η θεματολογία, δηλαδή, ήταν κατάλληλα παραμετροποιημένη και οι ασκήσεις στοχευμένες στα δεδομένα της συνεργαζόμενης εταιρείας.

Μετά από τη διεξαγωγή των δια ζώσης διήμερων συναντήσεων συντάξαμε για την εταιρεία γραπτή αποτίμηση της επίδρασης του σεμιναρίου και τα τελικά συμπεράσματα από την εκπαιδευτική διάδραση.

 

Είμαστε αληθινά ευγνώμονες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στην ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ευχόμαστε τόσο στην εταιρεία όσο και στους εκπαιδευόμενούς μας να διατηρήσουν τη θετική διαθεσή τους.

Και τους ευχαριστούμε για την ενέργεια και τον χρόνο που αφιέρωσαν για την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων!

Τι θα βρείτε εδώ

Αρθρογραφία που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Game Tree και νέα από τη δραστηριότητα μας και τον χώρο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Κατηγορίες