Νέα Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

Η θεωρία του Δαρβίνου, το νέο έτος, μία υπόσχεση και πώς όλα αυτά συνδέονται με τα νέα εκπαιδευτικά παιχνίδια στο Game Tree!

Η γενική ιδέα της θεωρίας του Δαρβίνου είναι πως όλα τα είδη των οργανισμών αναπτύσσονται και εξελίσονται μέσω της φυσικής επιλογής μικρών κληρονομημένων παραλλαγών, που αυξάνουν την ικανότητα του ατόμου να επιβιώνει και να συναγωνίζεται, και πως όλα τα είδη ζωής προέρχονται από κοινούς προγόνους και έχουν διαμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου (πηγή Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Darwinism).

Τώρα θα σκέφτεστε με τη σειρά σας, ποια είναι η σχέση μεταξύ του Δαρβίνου και του Game Tree! Επειδή λοιπόν θεωρούμε, πως το Game Tree έχει τη δική του και ιδιαίτερη φιλοσοφία στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου μέσω διαδραστικών παιχνιδιών, η υπόσχεση που δώσαμε για τον καινουριο χρόνο ήταν να εξελιχθεί το Game Tree και να εμπλουτίσουμε την ήδη υπάρχουσα λίστα μας με διαδραστικά, φρέσκα, βιωματικά, νέα εκπαιδευτικά παιχνίδια! Για αυτό το λόγο, προσθέσαμε πέντε καινούριους τίτλους παιχνιδιών, που είμαστε σίγουροι πως θα τα λατρέψετε!

Ας δουμε όμως την ιστορία πίσω από το κάθε παιχνίδι:

 

Νέα Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

 

Διαγαλαξιακός Αποικισμός

Είστε οι Γκχ’αμντ Eοφ και αποικείτε σε τρεις διαφορετικούς πλανήτες σε ένα ηλιακό σύστημα, πολύ πολύ μακριά! Αυτοί οι πλανήτες είναι σε τροχιά γύρω από τον κεντρικό πλανήτη με την ονομασία Ντχ’Α, πάνω στον οποίο υπάρχουν άπειρα αποθέματα του Λεονιν’ Χον, ενός αερίου που είναι ζωτικό για την ύπαρξή σας. Κάθε μήνα λοιπόν, ένα από τα φορτηγά διαστημόπλοιά σας φεύγει από τον κάθε πλανήτη με σκοπό να εξορύξει αυτό το αέριο από τον Ντχ’Α. Ο κάθε πλανήτης ανταγωνίζεται τους άλλους, για τα περισσότερα αποθέματα.

Θα μπορέσετε λοιπόν να βοηθήσετε τον πλανήτη σας να πετύχει τα μεγαλύτερα αποθέματα του Λεονιν’ Χον;

 

Ο Λαβύρινθος

Φανταστείτε πως εσείς και η ομάδα σας, είστε αρχαιολόγοι οι οποίοι έχουν ταχθεί στην εύρεση αρχαιολογικών αντικειμένων και την προστασία τους από τους αρχαιοκάπηλους! Στη συγκεκριμένη αποστολή, βρίσκεστε σε κάποιες κατακόμβες και πιστεύετε πως όλα έχουν πάει μία χαρά. Έχετε στα χέρια σας πλέον τον πολυπόθητο θησαυρό, πλάκες χρυσού από την εποχή των Μάγια και των Ίνκας. Κάποιος όμως από την ομάδα σας κάνει το λάθος και ενεργοποιεί μία κρυφή παγίδα! Η παγίδα αυτή μόλις απελευθέρωσε ένα αέριο, το οποίο σας κάνει να χάσετε την ικανότητα της ομιλία σας. Έχετε πέντε λεπτά στη διάθεσή σας για να μιλήσετε μεταξύ σας και να βρείτε το δρόμο προς την επιφάνεια, πριν η επίδραση του αερίου αυτή επιδράσει για τα καλα!

Θα καταφέρετε να δραπετεύσετε από τον λαβύρινθο αυτό με άθιχτο το θησαυρό; Κάθε λάθος που κάνει κάποιος από την ομάδα σας, κοστίζει!

 

Χαμένοι στη Μετάφραση

Εργάζεστε στην ομάδα ανάπτυξης παιχνιδιών μιας μικρομεσαίας εταιρείας η οποία πασχίζει να κερδίσει μερίδιο της αγοράς, μέσα σε μία υψηλά ανταγωνιστική βιομηχανία. Λόγω των απροσδόκητων καλών αποτελεσμάτων μίας πρόσφατης έρευνας σε πελάτες, έχει ζητηθεί από την ομάδα σας να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο (prototype) για μία καινούρια σειρά νέων και διαφορετικών παιχνιδιών. Ωστόσο, η ομάδα σας αποτελείται από διαφορετικά άτομα, με διαφορετικούς χαρακτήρες, συμπεριφορά και αντίληψη.

Θα μπορέσετε τελικά να βρείτε τη χρυσή τομή στην επικοινωνία και να μπορέσετε να πετύχετε τον στόχο σας;

 

Για Ποιον Χτυπάει Η Καμπάνα;

Φαίνεται, πως η απόφαση των γονιών σας να σας στείλουν σε μουσικό σχολείο, απέδωσε καρπούς, καθώς καταφέρατε και μπήκατε σε μία από τις καλύτερες μουσικές ομάδες της πόλης σας! Έχετε ήδη γνωριστεί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας και ανυπομονείτε να αρχίσετε τις πρόβες, προκειμένου να λάβετε μέρος στον ετήσιο μουσικό διαγωνισμό και να συναγωνιστείτε μπροστά σε κριτές! Ωστόσο, μία ξαφνική αλλαγή στη Διεύθυνση της ομάδας φέρνει τα πάνω-κάτω και η προετοιμασία για τη σκηνική σας παρουσία, αλλά και τις πρόβες, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή! Πλέον η Διεύθυνση απαιτεί να μη μιλάτε μεταξύ σας, αλλά και επίσης να κάνετε τις πρόβες χωρίς τα μουσικά σας όργανα και χωρίς να ξέρετε ποια σύνθεση θα πρέπει να παίξετε!

Θα μπορέσετε να ακολουθήσετε τους νέους κανόνες της Διεύθυνσης, τον παράξενο τρόπο καθοδήγησής της και να είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε τη σύνθεσή σας μπροστά στους κριτές, ώστε να κερδίσετε τους περισσότερους πόντους;

 

Οι Επτά Θάλασσες του Κόσμου

Η εταιρεία, «Επτά Θάλασσες του Κόσμου», είναι ο ηγέτης στο πεδίο του ναυτικού σχεδιασμού και κατασκευών. Πέρα των δικών τους δυνατοτήτων στο σχεδιασμό και την κατασκευή, η εταιρεία κάνει outsourcing ένα μεγάλο όγκο της δουλειάς της σε συνεργάτες που λαμβάνουν γενικότερα μεγάλης εκτίμησης στην αγορά. Πρόσφατα λοιπόν, η «Επτά Θάλασσες του Κόσμου» κέρδισε έναν ανοικτό διεθνή διαγωνισμό με μεγάλο προϋπολογισμό και ψάχνει για έναν μοναδικό υποψήφιο συνεργάτη. Οι μνηστήρες για τη θέση αυτή είναι πολλοί, ένας εκ των οποίων είναι και η δική σας εταιρεία! Καθώς λοιπόν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, χρειάζεται να αποδείξετε πως η εταιρείας σας μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο που θα της αναθέσει η εταιρεία «Επτά Θάλασσες του Κόσμου», βάσει των αυστηρών κριτηρίων και προδιαγραφών που θα θέσει.

Θα μπορέσετε λοιπόν να βοηθήσετε την εταιρεία σας να αποδείξει στις «Επτά Θάλασσες του Κόσμου» πως μπορεί να φτιάξει το ψηλότερο πλοίο, και να είστε εσείς που θα συνεργαστείτε τελικά μαζί της;

 

Ανυπομονούμε τα παίξουμε τα παιχνίδια μαζί σας, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να περάσουμε στιγμές χαράς!

Και κάπως έτσι διαμορφώνεται … an extraordinary training experience! 😉

Τι θα βρείτε εδώ

Αρθρογραφία που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Game Tree και νέα από τη δραστηριότητα μας και τον χώρο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Κατηγορίες