Η Game Tree στο Labour Game Jam

Την Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Δεκεμβρίου είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε στο Goethe Institut στην Αθήνα και να λάβουμε μέρος στο Labour Game Jam.

Το Game Jam

Για όσους δε γνωρίζουν τι ακριβώς είναι ένα game jam, πρόκειται για μια συνάντηση ατόμων/ομάδων που ασχολούνται με την κατασκευή παιχνιδιών (ψηφιακών, επιτραπέζιων, εκπαιδευτικών κλπ) και έχουν σαν σκοπό να κατασκευάσουν ένα παιχνίδι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως 48 ωρών.

Ωστόσο, το Labour Game Jam ήταν λίγο πιο ιδιαίτερο, καθώς ο χρόνος ήταν πολύ πιο περιορισμένος, συνολικά 16 ώρες περίπου, μοιρασμένος στις δύο αυτές ημέρες! Το συγκεκριμένο Game Jam ήταν μια συνεργασία ανάμεσα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Goethe-Institut, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LABOURGAMES. Τα παιχνίδια που θα προκριθούν, θα υποστηριχθούν στην ανάπτυξη τους από το έργο LABOURGAMES με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe.

Το Θέμα

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, το θέμα του συγκεκριμένου Jam ήταν η εργασία! Η δημιουργία παιχνιδιών που αφορούν στην εργασία, στις καλές και κακές εμπειρίες που βιώνουν οι εργαζόμενοι, όπως επίσης και στο μέλλον της εργασίας.

Οι Ομάδες

Στο Labour Game Jam είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με αρκετές ομάδες και ανθρώπους που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιακών, επιτραπέζιων και λοιπών παιχνιδιών, να μοιραστούμε αλλα και να μοιραστούν ιδέες μαζί μας.

Το παιχνίδι

Βεβαίως, εμείς ασχοληθήκαμε με την ενίσχυση των κοινωνικών ικανοτήτων! Μετά από πολλές σκέψεις που «έπεσαν στο τραπέζι» από τους συνεργάτες μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που αφορά στη Συναισθηματική Νοημοσύνη. Ένας από τους λόγους μας για αυτήν την απόφασή είναι γιατί πιστεύουμε πως η απουσία ενσυναίσθησης, αλλά και η μη αναγνώριση των δικών μας συναισθημάτων στον εργασιακό χώρο, αποτελεί παράγοντα κακής επικοινωνία, δυσλειτουργικότητας και μειωμένης απόδοσης.

Λέξεις-κλειδιά του παιχνιδιού 😉 :

  • Δίας
  • 12 θεοί του Ολύμπου
  • Θνητοί
  • Ναοί
  • Emotional Timeline
  • VIP τουρ στον Όλυμπο
  • Ανταλλαγή ρόλων
  • Αντικρυστές καρέκλες
  • Reflection time

Το αποτέλεσμα

Το παιχνίδι που δημιουργήσαμε λοιπόν, είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι με ρόλους, όπου οι συμμετέχοντες θα χωρίζονται σε δύο ομάδες, θα κατασκευάζουν ‘Ναούς’ προκειμένου να ευχαριστούν τον Δία και θα έρχονται σε επαφή όχι μόνο με τα συναισθήματά τους, αλλά και με τα συναισθήματα των ατόμων γύρω τους!

Το ταξίδι μόλις άρχισε! Η ανάπτυξη του παιχνιδιού μας θα συνεχιστεί και η ολοκληρωμένη εκδοχή θα παρουσιαστεί σε επόμενες συναντήσεις της διοργάνωσης.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και εις το επανιδείν!

Τι θα βρείτε εδώ

Αρθρογραφία που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Game Tree και νέα από τη δραστηριότητα μας και τον χώρο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Κατηγορίες