Experiential Communication Workshop για την ICTS Hellas!

Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι μια ηλιόλουστη ημέρα στον βραβευμένο πολυχώρο Tin Pan Alley, παρέα με το υπέροχο ανθρώπινο δυναμικό της ICTS Hellas για ένα εργαστήριο σχεδιασμένο με βάση τα εκπαιδευτικά παιχνίδια; Αυτό συνέβη στις 2 Νοεμβρίου και μοιραζόμαστε μαζί σας τα highlights της εμπειρίας μας.

Η συνεργασία

Από την πρώτη επαφή που είχαμε με τους ανθρώπους που φροντίζουν τα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των στελεχών της ICTS Hellas καταλάβαμε πως θα διοργανωνόταν ένα πρόγραμμα με μεγάλη αξία για τους εκπαιδευόμενους. Και αυτό διότι, από την αρχή ήταν έκδηλη η καλή πρόθεση, η αυθεντικότητα στη σκέψη και το απόλυτα συνεργατικό πνεύμα.

Η ICTS Hellas αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και όλων των αερομεταφορέων από τις Η.Π.Α. και τον Καναδά στις πτήσεις τους από και προς την Αθήνα. Επιπλέον, έχει κατακτήσει ηγετική θέση και στην αγορά υπηρεσιών λιμενικής ασφάλειας και συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους λιμένες της χώρας.

Η πρόκληση εκπαίδευσης ενός ήδη άρτια εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού αποτέλεσε την κινητήριο δύναμή μας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Experiential Communication Workshop μας.

Το έργο

Είχαμε την τιμή να προσκληθούμε για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ετήσιο εταιρικό event της ICTS Hellas, και πιο συγκεκριμένα να διαμορφώσουμε ένα workshop στον τομέα των soft skills. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών παιχνιδιών που αξιοποιούμε στα προγράμματά μας, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν διασκεδάζοντας!

Η θεωρητική βάση του workshop στηρίχθηκε στο μοντέλο Συναισθηματικής Νοημοσύνης των Goleman/Boyatzis:

Όλες οι διαδραστικές ασκήσεις και τα παιχνίδια μας, πλαισίωσαν τις έννοιες που πρεσβεύει το μοντέλο και συνέβαλαν στην πληρέστερη κατανόησή του.

Πιο συγκεκριμένα, τα κύρια εκπαιδευτικά παιχνίδια που αξιοποιήσαμε ήταν τα ακόλουθα:

  • Χρωματιστοί και Ζωντανοί Μουσικοί
  • Εξωγήινα Χούλα-Χουπ
  • The XY Game

Η υλοποίηση

To event έλαβε χώρα στον εξαιρετικό χώρο Tin Pan Alley στο Θησείο. Τα στελέχη της ICTS έδωσαν πνοή στο workshop που είχαμε σχεδιάσει, διασκέδασαν, προβληματίστηκαν εποικοδομητικά και συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα με αξία για όλους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από αυτά που βιώσαμε στο workshop:

Game Tree workshop for ICTS Hellas

Training facilitators: Ντόρα Αγγελοπούλου, Μάνος Παυλάκης
Boomwhackers session facilitator: Αλέξανδρος Κοξαράς
Video music: Musication (YouTube channel: https://www.youtube.com/c/musication)
Video editing: Αλέξανδρος Κοξαράς

Κλείνοντας να ευχηθούμε στην εταιρεία και τα στελέχη της ό,τι καλύτερο στις επαγγελματικές και προσωπικές τους ζωές! Και βεβαίως, εις το επανιδείν. 😉

Τι θα βρείτε εδώ

Αρθρογραφία που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Game Tree και νέα από τη δραστηριότητα μας και τον χώρο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Κατηγορίες